Layan Korean Drama/Movie/TvShows di Android Box (Tanpa Aplikasi Kodi)

11:05 PG

Assalammualaikum,

Pada pagi yang indah ni, tiba-tiba terasa nak share something dengan korang. hahaha. Mesti ramai kecewa kan sebab dramanice, azdrama dan dramafever dalam kodi dah tak boleh tengok. haha padan muka korang. Kalau ikutkan aku memang malas nak cari alternatif lain untuk layan korea channel ni. Tapi kesian pula kat isteri aku sebab tak boleh layan runningman dan law of jungle. Adui terpaksalah aku cari alternatif lain. hehehe. So hari ni aku nak share dengan korang macam mana cara nak layan kdrama/Movie/TvShow ni kat android box tanpa aplikasi KODI.



Senarai channel yang korang boleh tonton:-


HK Drama
HK Variety & News
US TV Series
Korean Drama
Korean Variety
Chinese Drama
Taiwanese Drama
Japanese Drama
Movies
Anime


Sila ikut langkah-langkah dibawah:-

1. Sila muat turun aplikasi RSS Video Player dari Google Play.
2. Pasang aplikasi RSS Video Player di android korang.
3. Buka aplikasi RSS Video Player, lepas itu klik pada Channel.
4. Klik ADD di hujung sebelah kanan diruangan Channel.


5. Masukkan maklumat dibawah dan tekan add selepas selesai:-



RSS NAME = Kdrama 
RSS LINK   = http://irss.se/dramas

6. Klik pada Home > Kdrama 


7. Selesai!

### Recommended link H265 ####

Jangan lupa follow blog aku yer =)
                                                              
                                                       S E L A M A T  B E R M O V I E !

You Might Also Like

4 comments

  1. Sy punya kodi version 16.1
    Tapi tak tahu cemana nak guna atau setup dia. Boleh tlg ajar tak? Sy ada tgk satu post abg tahun 2015 tu. Tapi tak menjadi pulak. Cemana ek

    BalasPadam
    Balasan
    1. adik boleh refer post ni
      http://mdshahril.blogspot.my/2015/09/cara-memasang-aplikasi-kodixbmccustom.html

      Adik follow step by step insyaAllah boleh. =)

      Padam


Tentang Blog

KSP
Blog ini dijaga oleh Md.Shahril.Bertujuan untuk berkongsi info-info berguna dengan para blogger yang lain.

Para Blogger